Εκτός από τις δημιουργίες μου ,καλό είναι να μαθαίνουμε και τι χρησιμοποιώ κυρίως ,γιατί πολλές με ρωτάτε τι μέταλλο είναι αυτό που χρησιμοποιώ και αν μαυρίζει.Λοιπόν σήμερα θα σας λύσω όλες τις απορίες σας.Τα κύρια μέταλλα που χρησιμοποιώ συνέχεια για να μην πω πάντα είναι το αρζαντό και ο ορείχαλκος. Πάμε να σας αναλύσω ένα ένα τι μέταλλα είναι αυτά.
- Αρζαντό = Είναι ένα κράμμα από νικέλιο, ψευδάργυρο και χαλκό.Η αναλογία τους είναι η εξής: Νικέλιο(60) , ψευδάργυρος(20) και χαλκός(20).
- Ορείχαλκος = Είναι ένα κράμμα χαλκού και ψευδάργυρου με χρυσοκίτρινο χρώμα.Όπως είδατε λείπει το νικέλιο που δίνει το χρώμα του αργυρόλευκου και έτσι το χρώμα του είναι χρυσό. Προσοχή όμως δεν είναι χρυσός,μην πιστέψετε έαν σας το παρουσιάσουν χρυσό.Είναι όμως το δεύτερο πιο πολύτιμο μέταλλο μετά το χρυσό.Το χρησιμοποιούσαν πολύ στην αρχαία Ελλάδα κυρίως για κατασκευή κοσμημάτων,όπως και για μουσικά όργανα,αυτό ισχύει και για το αρζαντό. Στον ορείχαλκο παίζει ρόλο η περιεκτικότητα του στον ψευδάργυρο,εάν η περιεκτικότητα του ψευδάργυρου είναι χαμηλή τότε το χρώμα του είναι καφέκοκκινο όπως του χαλκού.Εάν είναι όμως ειναι πιο υψηλή η περιεκτικότητα του ψευδάργυρου τότε το χρώμα του είναι χρυσό.Δεν οξειδώνετε εύκολα όπως και το αρζαντό , οξειδώνετε μόνο σε όξινα νερά ή σε ιδρώτα και απλά θέλει ένα μικρό γυάλισμα και ξαναγίνεται καινούριο.Επίσης ισχυεί και για το σύρμα ορείχαλκου.
Αυτά είχα να πω προς το παρόν για τα μέταλλα που χρησιμοποιώ,ελπίζω να σας βοήθησα λίγο να κατανοήσετε τα μέταλλα και κάποια στιγμή θα σας δείξω και ένα ένα τα εργαλεία που χρησιμοποιώ για την επεξεργασία τους μέχρι να γίνει ένα όμορφο ολοκληρωμένοκόσμημα.
Εάν θέλετε μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο που γράφει ''παρακολούθηση'' ώστε να με ακολουθείτε και γιατί όχι; να γίνουμε φίλες και φίλοι! Φιλάκια πολλά!!!!!
πηγές πληροφοριών: el.wikipedia.org,lenagamos.gr, jewelpedia.com
με τι υλεικο μπορω να περασω τον ορειχαλκο για να μην μαυριζει....ευχαριστω
ΑπάντησηΔιαγραφή